Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Redirectionarea a 20% din impozit

Somerset Foundation Romania / Redirectionarea a 20% din impozit

Redirectioneaza 20% din impozitul pe venit

O procedura simpla de a ne ajuta

Ai o microîntreprindere? Acum poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Fundatia Somerset Iasi și nu te costă nimic. Sponsorizarea ta se transformă în sprijin direct pentru ………………

Legea 30/2019 (punct 5) a permis microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit. Dacă ai sau reprezinți o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în real sprijin pentru comunitate. Potențialul este enorm, depinde de tine să alegi să te implici.

Procedura este simplă, microîntreprinderea care efectuează o sponsorizare către Fundatia Somerset Iasi poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2020 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2019 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2020 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

3 pași simpli:

1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit pe acest trimestru

2. Descărca contractul de sponsorizare și completează-l – îl găsești la acest link

3. Trimite contractul la sediul nostru Șoseaua Valea Rediului, nr. 350, sat Rediu, com. Rediu, Judet Iasi, Romania. Ajută-ne să ne bucurăm imediat de gestul tău, trimite-ne și un email pe adresa fundatiasomerset@yahoo.com

Nu uita, sponsorizarea ta se deduce la 3 luni, deci și sprijinul tău poate fi trimestrial.

Cadrul legal: